FELIX ELOFSSON

skidåkning på skånska

SKÅNING OCH SKIDÅKARE !?

Mitt namn är Felix Elofsson. Jag är 22 år gammal, kommer från Malmö och åker för Svenska Puckelpistlandslaget. Min karriär började så fort det fanns pjäxor som passade mina fötter och sedan dess har enorm passion, hårt jobb och självklart hjälp från mina nära och kära tagit mig dit jag är idag. 2018 blev jag första skåning att delta i OS inom en alpin gren, nu börjar arbetet mot nästa.

Vid 15års ålder flyttade jag till Åre för att ta min skidåkning ett steg längre, nämligen till Åre Skidgymnasium. Jag fick här chansen att leva, träna och tävla sida vid sida med Sveriges absoluta toppåkare. Jag tränade hårdast av alla och tog mig snabbt in i juniorlandslaget och jag fick nu utmana internationella åkare. År 2015 ringde landslagstränare Lars Fahlen och erbjöd mig en plats i A-landslaget och fyra säsonger senare är jag ännu långt ifrån nöjd. Det viktigaste ligger framför mig.

Jag tränar och tävlar tillsammans med Svenska Puckelpistlandslaget med världen som arbetsplats. Utöver puckelpiståkningen ägnar jag min tid åt ekonomistudier, friåkning och diverse samarbeten med föreningar och företag som ger mig glädje och inspiration. Detta innebär allt från att träna skidåkande ungdomar, via modelljobb och inspirationsföreläsningar, till att hjälpa företag att hitta nya marknader. Med ständigt sikte på mitt slutgiltiga mål; OS-guld.